Livets balansräkning

Sara hade siktet tydligt inställt. Både när det gällde att träffa greenen och när det gällde hennes egna företag. Det var golf på heltid för Sara Ardström Karhunen, både som professionell spelare och som företagare. Men livet tog en vändning. Golfen byttes ut mot arbete som personlig assistent för en närstående.

– Det var helt naturligt och viktigt för mig att gå in i rollen som personlig assistent. Det är ett arbete som kräver ömsesidigt förtroende och tillit. Hjälp ska alltid finnas nära till hands.

Efter flera års arbete som personlig assistent kom dagen då Sara behövde gå vidare.

– Jag satte mig ned och funderade på vad jag skulle göra nu. Ekonomi är ett ämnen som jag alltid har varit intresserad av. Det låter kanske konstigt men jag gjorde min första budget redan som liten.

När Sara började titta på tänkbara utbildningar kom civilekonomutbildningen upp. Men fyra års studier på heltid kändes för mycket. För att komma vidare i sina tankar tog Sara kontakt med CIKO. 

Efter några inledande möten med rådgivare Richard Aleryd och därefter med studievägledaren Arezoo Esmaili började bilden klarna. En utbildning till affärsinriktad redovisningsekonom fångade Saras intresse.

Måste säga att jag har fått fantastisk fin hjälp från både Richard och Arezoo. De har peppat mig, bollat med mig, lyft upp mig, stöttat och pushat mig i rätt riktning. Så otroligt tacksam för all den fina hjälp jag har fått igenom CIKO.

Det finns flera fördelar med att det är Yrkeshögskolan som anordnar utbildning. För det första utbildningen framtagen i samarbete med regionala näringslivet. För det andra så är stora delar praktiskt arbete.  Och att utbildningen sker både på plats i skolan och digital är något som Sara tycker om:

– Tre dagar intensiva studier med grupparbeten och inlämningar på plats varvas med studier och digitala möten som kan skötas hemifrån. Det gör att jag kan planera min tid och få ihop livets balansräkning.

Att byta spår ännu en gång var inte helt enkelt. Golf. Personlig assistent. Och nu studier, det gäller att våga ta steget, avslutar Sara.