För dig som tillhör AFO-Handels tjänstemannaavtal

Arbetar du på LO eller något av LO-förbunden och dess a-kassor och blir uppsagd så kan du få hjälp med omställningsstöd och ekonomisk ersättning av AFO-Handels Trygghetsfond, CIKO är leverantör av trygghetsfondens omställningsstöd.

Så här går det till:

  1. Handläggarna på AFO/Folksam anmäler dig till CIKO.
  2. När din ansökan är godkänd får du ett mail från oss och blir kontaktad av din personliga rådgivare. På CIKO jobbar åtta duktiga rådgivare som är vana att stödja jobbsökare, kan den lokala arbetsmarknaden och har kontakt med specialister som hjälper dig.
  3. Vid första kontakten med din rådgivare bokar vi ett lite längre möte för kartläggning. Vid det samtalet går vi igenom din jobbhistorik, nuläge och önskemål inför framtiden vad gäller jobb, utbildning eller starta eget. Vi pratar också om tidigare erfarenhet av jobbsökande, fysisk och psykisk hälsa, motivation, hinder och möjligheter. Efter samtalet gör vi en gemensam handlingsplan.
  4. Din handlingsplan ligger till grund för vilket stöd du kan få av CIKO i ditt jobbsökande. Det kan t ex vara stöd av en jobbcoach som hjälper till i jobbsökandet. Det kan vara kompetenshöjande insatser, t ex kortare utbildningar eller certifieringar. Det kan också handla om stöd i processen att starta eget företag. Om du har planer på att gå en längre utbildning kan du få stöd av vår studievägledare.
  5. Du får en egen jobbportal där du kan sköta allt ditt jobbsökande. Behöver du bättra på dina kunskaper så kan använda våra lärportaler som har flera hundra utbildningar. Vi har också en smart lösning som gör det enkelt att skriva bra och personliga brev.
  6. Att söka jobb kan vara ett heltidsjobb. Ibland går det bra och självförtroendet går upp. Ibland är det svårt och allt känns tungt. Då ska du veta att din rådgivare kommer hjälpa dig. Heja på när det går bra. Ge tips och uppmuntran när det går sämre. Vi finns till för att stötta dig.

Vi är duktiga på att hjälpa jobbsökare att hitta ett nytt jobb, eller en utbildning eller att starta eget. Du ska veta att vi inte ger oss och att vi kan hjälpa dig i upp till 12 månader. Tillsammans ska vi se till att du kommer vidare.

Läs vad några jobbsökare har gjort