Engagerad rådgivare

Ditt uppdrag

Som rådgivare blir du en del av CIKO:s samhällsviktiga uppdrag där det finns ett omfattande behov av våra tjänster kring omställning och kompetenshöjande insatser.
Du ingår i ett team som består av ett tiotal rådgivare och utgår från våra trevliga lokaler centralt i Stockholm. Som rådgivare arbetar du med:

  • Rådgivning, coachning och vägledning till jobbsökare och anställda som vill studera, för att guida de vidare till rätt åtgärd.
  • Informera och ge råd för framtiden i en omställningssituation. Ha ansvar för kontakten med dina jobbsökare genom hela ”jobbsökarresan”.
  • Informera om CIKO och de tjänster och program vi erbjuder genom till exempel arbetsplatsbesök hos arbetsgivare och fackliga organisationer.
  • Bevaka aktuella omställningsrelaterade frågor och hålla dig ajour inom ditt arbetsfält.

Du har: 

  • Erfarenhet som rådgivare inom omställning, som coach eller inom karriärrådgivning.
  • Goda kunskaper om arbetsmarknaden och arbetat via digitala verktyg inom omställning.
  • Erfarenhet av studievägledning.
  • Erfarenhet av det coachande samtalet.
  • Akademisk utbildningsbakgrund.
  • God uttrycksförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.

Då vi är en liten organisation behöver du vara flexibel, van att arbeta självständigt och tycka om att fatta egna beslut under ledning av närmaste chef. Vi jobbar på individnivå med skräddarsydda lösningar som utgår från varje persons behov och livssituation. Därför ser vi framför oss att du har en fallenhet för att möta människor i olika livssituationer, med olika bakgrund och förutsättningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Vi erbjuder:

Hos oss får du verka i en samhällsnyttig organisation som har en viktig roll på den svenska arbetsmarknaden. Vi erbjuder goda anställningsvillkor, förmåner och ett arbete som präglas av frihet under ansvar. På CIKO är vi ett tjugotal trevliga och kompetenta kollegor som både stöttar och utmanar varandra för att bli ännu bättre på det vi gör. Vi finns i trevliga lokaler centralt på Västmannagatan 4 (nära Norra Bantorget). Tjänsten omfattar heltid med tillträde snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid. I rollen ingår regelbundna tjänsteresor.

Välkommen med din ansökan!

I denna rekrytering samarbetar vi med Signera Rekrytering. Du visar intresse genom att registrera CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli CIKOS: nya rådgivare via signerarekrytering.se. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 november. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras ansvariga konsult Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.