""

Möt tre rådgivare

Funderingar eller frågor?

Kontakta
Anders Wennergren

Det är CIKO:s rådgivare som stöttar våra jobbsökare från det första personliga mötet och sedan vidare på vägen mot en lyckad omställning. Här får du träffa tre av dem.

Per Svensson | Malmö

Utbildning: P-linjen 140p (Linjen för personal- och arbetslivsfrågor) Lunds Universitet.

Antal år i yrket: 25 år som HR konsult/HR chef i offentlig- och privat sektor.  

Erfarenhet som rådgivare:  8 år som rådgivare 

Vad är det bästa med att arbeta som rådgivare? 
Jag brinner för att hjälpa och stötta människor i en omställningssituation för att återfinna sin energi och drivkrafter. Se det unika i varje individ för att tillsammans med dem hitta lösningar vidare i sin karriär. 

Per ansvarar för: Skåne län, Blekinge län, Kronobergs län, Kalmar län, Östergötlands län och Jönköpings län

Anette Eriksson | Östersund

Utbildning: Beteendevetare, Stockholms universitet, 1995. Byggt på med kurser i arbetsrätt och rehabilitering, olika vägledningsverktyg, samtalsmetodik med mera.

Antal år i yrket: Jobbat med omställning ur olika perspektiv i nästan 20 år.

Erfarenhet som rådgivare: Var med i ett av Trygghetsstiftelsens största omställningsprojekt som inhyrd rådgivare (2019) och sedan november 2020 är jag anställd på CIKO.

Vad är det bästa med att arbeta som rådgivare? 
Att ha möjligheten att bidra med positiv energi och coacha till nya lösningar samt att få se människor växa och utvecklas. Den röda tråden i mitt yrkesverksamma liv har handlat om arbetslivsfrågor, både på individ och organisatorisk nivå och som rådgivare har jag förmånen att kunna kombinera det med att möta människor.

Anette ansvarar för: Jämtlands län, Västernorrlands Län och Gävleborgs län

Sara Martinesz | Umeå

Utbildning: Personalvetare

Antal år i yrket: Jobbat med omställning i olika former sedan 2008 när jag gick ut som personalvetare. 

Erfarenhet som rådgivare: Rådgivare sedan januari 2020.

Vad är det bästa med att arbeta som rådgivare? Det bästa är möjligheten att få stötta och hjälpa människor som står inför en omställning i livet. Att jag som rådgivare kan erbjuda individuellt stöd utifrån deltagarens behov, att CIKO kan göra skillnad genom att skapa nya möjligheter för deltagaren antingen genom coaching eller utbildningsinsatser. Att få träffa många olika människor är mycket givande.

Sara ansvarar för: Västerbottens län och Piteå

Fler nyheter

Bra att veta vid omställning – en 45 minuters introduktion.

Vad händer om det blir arbetsbrist och ni måste säga upp viktig personal? I händelse av en framtida arbetsbristsituation på er arbetsplats kan era anställda omfattas av omställningsorganisationen CIKO, som ingår som en del i ert kollektivavtal. Lars Edmar berättar på ett 45 minuters videomöte om hur ni kan få stöd av CIKO vid omställning och ger … Läs mer

Kraftsamling när gränsen stängdes

En vanlig dag var det svårt att hitta en ledig parkeringsplats och inne i butikerna ringlade köerna långa. Men under 2020 var inte många dagar som de brukade vara i Strömstad. Tvärtom. Parkeringsplatserna gapade tomma och försäljningen stod i princip still när gränsen stängdes. Strömstad är en kommun där näringslivet fullständigt domineras av gränshandel och … Läs mer

Det goda samtalet hjälper Anna vidare

Efter att ha arbetat i över 30 år med gränshandeln i Strömstad vet Anna hur det är att möta 1 000-tals kunder varje vecka. Det har varit en ständig ström av norrmän som fyllt sina kundvagnar till bredden med mat. Sedan kom pandemin och det tog stopp. Dagligvaruhandelns försäljning i Sveriges gränskommuner har minskat med … Läs mer

”Uppsagd? Se det som en möjlighet.”

Susanne Hjalber har bytt jobb många gånger. Men nu har hon troligen bytt för sista gången.– Att bli uppsagd kan vara en möjlighet att få göra nåt nytt och spännande i yrkeslivet, säger hon. Susanne har haft många olika jobb i sitt liv. Ibland har hon sagt upp sig – ibland har hon blivit uppsagd. … Läs mer