”Det är roligt att lära sig nytt”

Funderingar eller frågor?

Kontakta
malin.lundmark

Efter 29 år på olika roller inom Coop blev Ann-Christine Dufva i Karlskoga uppsagd. Hon började studera och ser nu framåt med stärkt självförtroende.
Det känns väldigt hoppfullt inför framtiden, säger hon.

I samband med uppsägningen fick Ann-Christine kontakt med CIKO, som hon aldrig tidigare hade hört talas om. Tillsammans med rådgivaren Lars Edmar la hon upp en plan. 
– Jag kände direkt att jag ville jobba med något annat än handeln och bestämde mig för att börja plugga. Jag vill ha ett stabilt och varaktigt jobb. 

Hon bestämde sig för att läsa på KomVux. En utbildning till processoperatör som motsvarar treårigt gymnasium läses in på 43 veckor. Utbildningen är tuff, av de 50 deltagare som startade utbildningen är det idag bara 23 kvar som kämpar tillsammans mot examen i början av juli.

Utbildningen är ett samarbete mellan KomVux, Yrkeshögskolan och processindustrin i Karlskoga. Att studera på äldre dar tycker hon är en positiv upplevelse.
– Första tanken var att detta klarar jag aldrig – men jag trivs väldigt bra med studierna. Det är roligt att lära sig nytt. 

Hon är piggare, gladare och har fått nya vänner.
– Vi är ett litet ”tantgäng” som pluggar ihop och vi umgås även utanför studierna. Flera av de här nya vännerna kommer jag garanterat att fortsätta umgås med.

Ciko har bland annat hjälpt till med inköp av material kopplat till utbildningen och rådgivaren Lars Edmars stöd har varit mycket uppskattat av Ann-Christine.  Det enda som varit negativt med att studera är ekonomin – CSN och tonårsbarn är en svår kombination. Men utsikterna för att få ett jobb efter examen är stora. 

Med stärkt självförtroende kan hon se tillbaka på uppsägningen med andra ögon.

Fler nyheter

”Jag fick hjälp att vidga mina vyer”

Rickard blev uppsagd. En ansökan på vinst och förlust ändrade hans liv. På sex månader gick han från arbetslös till ett nytt jobb, i en ny bransch och en plats i ledningsgruppen. I september 2019 blir Rickard Aronsson uppsagd från sitt arbete som personlig assistent. Ungefär samtidigt blev också hans fru av med sitt jobb. … Läs mer

”Det är roligt att göra sin egen grej”

När bokhandeln i Karlskoga skulle läggas ner tog de mångåriga medarbetarna Jan Karlsson, 56, och Ann Axberg, 58, över. – Du behöver inte ha en unik idé för att starta eget. Det finns ju faktiskt verksamheter som redan är igång och till salu, säger de. Efter många år som anställda blev Jan och Ann uppsagda. De … Läs mer

”Jobbet passar mig perfekt”

Naser Hysejni, 59, hade jobbat på Emmaus i Halmstad i 25 år när han blev uppsagd.  Med hjälp av CIKO:s rådgivare fick Naser hjälp att hitta ny inspiration och starta en utbildning till ett nytt yrke. – Jag är väldigt nöjd med förslaget om att bli busschaufför. Det hade jag inte tänkt på själv. Jobbet passar mig … Läs mer

Nytt datum 1 december: Vässa dina chanser att få ett nytt jobb!

Vad ska jag tänka på och hur ska jag göra så att min jobbansökan väcker en arbetsgivares intresse? Vad ska en cv innehålla och hur formulerar jag ett personligt brev? Det är många frågor som kommer upp när man ska söka ett nytt jobb. Richard Aleryd, rådgivare på CIKO, delar med sig av sina kunskaper … Läs mer